Jespers have

Zenhaven

»Vil du være lykkelig hele livet, så lav dig en have«

Sådan skulle en gammel Zen-mester have sagt engang, så  jeg tænkte; det må jeg også gøre. Hvordan udviklingen af denne »Zen-have« så bliver vil jeg løbende (jeg har travlt) opdatere de ærede læsere af min hjemmeside med.


have

Man tager først en nyindkøbt have,
og tænker alvorligt på om man har læst rigtigt i den der Zen bog.


have

Når man så lige så stille kommer igang med oprydning og ukrutsfjernelse og derefter får et overblik over tidligere tiders ødelæggelser, ja så begynder den fantastiske sans der hedder fantasi allerede at forme og planlægge havens fremtidige udseende.

 


Man får øje på forskellige spændende vinkler og hjørner i haven som man kan udnytte i den fremtidige opbygning af haven.

have

Endnu ser det hele lidt uoverskueligt ud, men i min fantasi er haven ved at være færdig, med vand, sten, buede broer og spændende planter.


have

Jeg har da fået lavet noget, det ligner bare ikke ret meget en japansk have.


have

Se de næste skridt mod den japanske have når jeg opdaterer min hjemmeside igen.


have

Her ses indgangen til det der bliver min »meditative, rund terasse«. Hvor meget jeg så får mediteret der, vil jo så vise sig.


have

Sådan ser min »meditative, runde terasse« ud med havemøbler på. Bambusplanten bagved er jo død, som alle bambusplanter af den sort i Danmark jo er, surt sjov.


have

Min forhave er også under ombygning.

Jeg tror at jeg vil lade billedet tale for sig selv. Det skal nok blive kønt. Engang..

Enkel Top Bred Grå Sort Hvid Kort Rød Streg Kasse